Novi Volkswagen TOUAREG

Novi Touareg s samozavestnim dizajnom ravnih linij se odlikuje po edinstvenem, impresivnem videzu. Opcijske tehnične posebnosti, kot so elektromehanski sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja, matrični LED-žarometi IQ. Light in digitalna armaturna plošča Innovision Cockpit, povzdigujejo udobje, doživetje vožnje in navdušenje na povsem novo raven.

Eleganca?

Zunanjost Touarega Elegance krasijo polirana 18-palčna platišča ter kromirane lamele na mreži hladilnika, okrog stranskih oken in na stranskih pragovih. Znotraj prevladujejo hladni sivi ali modri toni in plemenita črnina – na primer pri aluminijastih dekorativnih elementih in usnjenem oblazinjenju Vienna s svetlo sivimi kontrastnimi šivi. Vse to lahko opcijsko nadgradite z usnjenim oblazinjenjem Savona, ki vključuje udobna sedeža ergoComfort za voznika in sovoznika, ter skladnimi dekorativnimi elementi iz plemenitega brezovega lesa Silver Birch. 

Razvajanje za vaše čute.

Touareg Atmosphere razvaja čute z razkošnim, odprtopornim dekorjem iz plemenitega jesenovega lesa olivne barve in usnjenim oblazinjenjem Vienna v toplih rjavih tonih. Okrasni šivi bež barve in vstopne letve s kovino ter 18-palčna platišča poudarjajo plemenito podobo notranjosti oz. zunanjosti. Kot dodatno opremo lahko naročite dekorativne elemente iz skladne odprtoporne, plemenite orehovine in usnjeno oblazinjenje Savona v ekskluzivnih dvobarvnih dizajnih, z odličnima sprednjima sedežema ergoComfort.

Markantnost in dinamičnost.

Touareg R-line se ponaša s številnimi posebnostmi opreme za še bolj športen videz, ki bo zagotovo navdušil. Zunanjost vzbudi pozornost zaradi markantnega odbijača z elementom v obliki črke C, značilnim za izvedbo R-line, in logotipom R-Line na mreži hladilnika. Elementi na vratih, oblikovani v slogu dizajna R-line, obrobe kolotekov v barvi vozila in bleščeče črni difuzor s kromiranima izpušnima cevema prispevajo k markantni podobi Touarega R-Line. 

Notranja oprema Touarega R-Line ne prepriča le na prvi pogled, temveč tudi ob prvem dotiku. Za to poskrbijo na primer ogrevani večfunkcijski usnjeni volan z logotipom R-Line ali aluminijasti dekorativni elementi Silver Wave. Progresivni videz dopolnjujejo vstopne letve z logotipom R-line spredaj, ki so v kombinaciji z opcijskim paketom Ambiente osvetljene, ter pedali in opora za voznikovo levo nogo iz legiranega jekla. Opcijski usnjeni komfortni sedeži Savona v dvobarvni izvedbi z usnjenimi poudarki v izvedbi Carbon Style (cepljeno usnje) poskrbijo za še bolj dinamičen videz. Tudi opcijsko usnjeno oblazinjenje Vienna z okrasnimi šivi kristalno sive barve nedvomno naredi vtis. Pri obeh kombinacijah krasi sprednja sedeža logotip R-Line. Poleg tega pri teh izvedbah sedežev notranjost zaznamujejo črna stropna obloga in okrasni šivi kristalno sive barve. Tako je celota skupaj z armaturno ploščo, večfunkcijskim volanom, sredinskim naslonom za roke in izbirno ročico resnično videti športno, kot se spodobi za izvedbo R-Line. 

Asistent za nočno vožnjo je idelen pomočnik in znanilec nove dobe nočne vožnje.

Ker nihče ne mara bleščanja.

Pritegne poglede: že impresivni dizajn opcijskih matričnih LED-žarometov IQ. Light vzbuja pozornost. Poleg osnovnih funkcij zasenčenih in dolgih luči lahko z matrično tehnologijo po želji vklapljamo ali izklapljamo posamezne segmente LED-žarometov ter svetlobo porazdeljujemo na najrazličnejše načine, odvisno od vozne situacije.
Pri vožnji z dolgimi lučmi kamera zaznava nasproti in spredaj vozeča vozila. Določeni segmenti LED-žarometov so krmiljeni, tako da lahko ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu. Če se na primer približujete prometnemu znaku, se segment, ki osvetljuje prometni znak, zmanjša tako, da se vam odsev prometnega znaka ne blešči.

Če bodisi vozite skozi mesto ali zvečer na regionalni cesti prehitevate drugo vozilo ali v slabem vremenu vozite po avtocesti: segmenti vaših matričnih LED-žarometov IQ. Light se prilagodijo posamezni prometni situaciji, tako da se spremenijo širina, doseg in intenzivnost svetlobnega snopa. Matrična tehnologija omogoča veliko boljšo osvetlitev ceste ter s tem zagotavlja večjo varnost in bolj sproščeno vožnjo – brez bleščanja in motečih odsevov.

Je lahko še večji? Zasnon navduši voznika in sopotnike z enostavnim upravljanjem.

Vozilo upravljajte brez stikal.

Digitalni kombinirani instrument, tako imenovani Digital Cockpit, je zdaj v Volkswagnovem vozilu prvič skupaj z zaslonom infotainment sistema nameščen za usločeno stekleno ploščo (“upognjenim” zaslonom): to je armaturna plošča Innovision Cockpit, ki je povsem prilagojena vozniku. Možnost upravljanja z dotikom, govorom in gestami omogoča optimalno udobje; mehanskih stikal, regulatorjev in gumbov ni več. Na velikanskem zaslonu se s privlačnimi grafikami in animacijami prikazujejo številne funkcije. Namizje zaslona lahko po svoje oblikujete s fotografijami in najljubšimi funkcijami. Številne prikaze lahko povečate (zumirate); pri običajnih merilnikih hitrosti in zaslonih to ni mogoče.

Anej Ferko

Anej Ferko

vodja tržnega in korporativnega komuniciranja v podjetju Špan d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja