Anita Horvat zmagala v Barceloni in dobila povabilo za diamantno ligo

Slovenska rekorderka Anita Horvat je zmagala v teku na 400 m na atletskem mitingu v Barceloni. S časom 52,86 sekunde je ugnala Modeste Juste Morauskaite iz Litve (53,18) in Britanko Anyiko Onuoro (53,78). Najbolj pa je bila vesela povabila za nastop na diamantni ligi v Londonu to soboto.

Glede na slabe pogoje je bil tek zelo dober. Približala sem se sicer izidu sezone, a to ni to, ciljam na veliko hitrejši izid v tej sezoni.

Anita Horvat

Horvatova se je približala svojemu najboljšemu času sezone (52,51) in še vedno lovi normo (51,80) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom. Slovenski rekord (51,22) je dosegla 20. julija lani v Monaku.

“Moram reči, da je bilo veliko zmede. Pred tekmo se je ulilo, kot da se je nebo odprlo. Padala je tudi toča. Bila je vetrovno, start je bil premaknjen za 15 minut, organizatorji niti niso vedeli, kaj storiti. Nisem se mogla niti ogreti do konca, pa smo morale na start. Glede na slabe pogoje je bil tek zelo dober. Približala sem se sicer izidu sezone, a to ni to, ciljam na veliko hitrejši izid v tej sezoni,” je nastop strnila Horvatova.

Anita Horvat, ambasadorka znamke TOYO TIRES in njen Seat Leon.

Manj kot pol ure po tekmi pa je dobila obvestilo, da je povabljena na diamantno ligo v London. “To je bila res lepa novica, da grem v London. To je nekaj posebnega, nastop na elitnem mitingu. Na diamantni ligi sem sicer že tekmovala, vendar ne v glavnem programu. Zato se te tekme v britanski prestolnici še bolj veselim. Čutim, da sem v formi, in upam, da bom imela končno tudi dobre pogoje,” je sklenila Horvatova.

Preberite intervju z Anito Horvat za blog mojŠpan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja