Najboljša električna kolesa? Zgodba o nastanku znamke koles S-BIKES

Najprej je bila vizija podjetja Špan d.o.o. razviti novo obliko mobilnosti in uporabnikom ponuditi najprijaznejšo obliko kolesarjenja. Izjemno kratek razvojni čas je omogočilo povezovanje z vodilnimi svetovnimi razvijalci električnih koles. In sedaj vizijo živijo uporabniki. Ji dajejo obliko in dušo z atraktivnimi kolesi, ki so poleg uporabne vrednosti še izjemna dekoracija urbanega načina življenja.

Na podlagi dolgoletnih izkušenj

Podjetje Špan d.o.o. ima na področju mobilnosti res bogato zgodovino. Gre za najprepoznavnejše podjetje s področja pnevmatik in vulkanizerstva na slovenskem. Razvoj podjetja pa je v zadnjih desetih letih potekal tudi izven meja avtomobilske panoge. Pred nekaj leti smo postali zastopniki za več blagovnih znamk s področja kolesarstva. A vendar nam tudi to ni bilo dovolj, zato smo pred tremi leti začeli pisati zgodbo lastne blagovne znamke električnih koles. S-BIKES je danes sinonim za sodobno električno kolo in je na voljo preko zelo široke prodajno servisne mreže. „Vedno strmimo k temu, da bi šli še korak dlje. Vrsto let smo se z našimi dobavitelji pogovarjali o razvoju električnega kolesa. In na koncu so se naše poti križale z vodilnim kitajskim proizvajalcem – ZheJiang Apollo,“ je o začetku znamke S-BIKES povedal Andrej Bogataj, ki je pri podjetju Špan odgovoren za ta program.

Električno kolo lahko polnite povsem enostavno preko 220V električne vtičnice.

V sodelovanju z vrhunskimi znamkami

Podjetje ZheJiang Apollo je eden izmed glavnih igralcev na področju električne mobilnosti. Za razliko od mnogih kitajskih proizvajalcev, so se že od samega začetka povezovali z najboljšimi. Imajo tudi lastni razvojni center v katerem po željah naročnikov razvijajo in načrtujejo nove modele koles. Zelo pomembno je, da že pri samem razvoju in načrtovanju v proces vključujejo najboljše svetovne dobavitelje. Tako sodelujejo s podjetji Samsung, LG, Shimano, tudi azijski Bafang. Podjetje Bafang je v zadnjih letih vodilni igralec na področju električnih motorjev. Podjetje je prisotno v Evropi, na Kitajskem in v ZDA. Več kot 10 let že razvijajo komponente za električna kolesa. Podjetje ima danes evropski razvoj in pisarno na Nizozemskem, proizvodnja za celoten svet pa poteka v Shanghaju.

Prvi model Smart 01

Po razvojnem procesu je bil čas za prvi model. Vse se je pričelo z modelom Smart 01, ki je prvi model znamke S-BIKES. Že pri sami konstrukciji so okvir prilagodili sami obliki baterije Samsung, ki je bila narejena posebej za ta model. Tako je nastal znamenit okvir z nezamenljivim lokom, ki kolesu daje atraktiven videz. Prva generacija je bila opremljena brez blatnikov in s prvo različico elektronike S-BIKES iQ. Prav sbikes iQ predstavlja srce vsakega kolesa S-BIKES. Le ta nadzira delovanje kolesa in elektromotorja, ki pomaga uporabniku pri vožnji. Različni programi vožnje omogočajo tudi prilagajanja dosega in največje potovalne hitrosti. Višji programi pomoči so namenjeni povečanju hitrosti, za daljši doseg pa se uporabljajo nižji programi pomoči.

Z drugo generacijo je F50e dobil tudi možnost okvirja bele barve.

S-BIKES iQ II. generacije

Nova generacija sistema S-BIKES iQ je bila razvita v sodelovanju s proizvajalcem motorjev BAFANG, ki velja za vodilnega na področju razvoja električnih motorjev. Elektronika izklaplja motor ob zaviranju in samodejno prilagaja moč motorja glede na hitrost vrtenja pedal. Za optimalno delovanje in najbolj enostavno kolesarjenje skrbi kontrolna enota, ki nenehno preračunava podatke iz senzorjev v gonilki in v zavorah. Hitro in neopazno za uporabnika. Da je vaša uporabniška izkušnja lahko res najboljša.  

Z modelnim letom 2018 so vsa električna kolesa S-BIKES dobila električni motor priznanega proizvajalca BAFANG.

Vizija znamke S-BIKES

Vizija znamke S-BIKES je bila razviti novo obliko mobilnosti. Uporabnikom omogočiti najprijaznejšo obliko kolesarjenja. Ki bo združevala enostavno uporabniško izkušnjo običajnega kolesa z vsemi prednostmi električnega kolesa. V podobi, ki bo ikona svojega časa in bo z obliko zgled vsem ostalim proizvajalcem. Kolesa blagovne znamke S-BIKES so kolesa prihodnosti z izjemno bogato serijsko opremo in so hkrati tehnično dovršena. Sestavljena so iz zmogljivih in trpežnih komponent izbranih proizvajalcev. Za najboljše doživetje kolesa.

OKVIRJI:

F50e

Ena od glavnih zvezd znamke S-BIKES je atraktivno zložljivo kolo F50e. Vsa nova kolesa S-BIKES so opremljena v okvir integrirano baterijo, ki je skrita. Tako je kolo na prvi pogled povsem enako običajnim kolesom.

T50e in T55e

Pravo poslastico predstavljata žensko T50e in moško električno kolo T55e. Skupna jima je zares nezamenljiva oblika v podobi znamke S-BIKES in elegantno oblikovan okvir. Le ta v kombinaciji z atraktivnimi komponentami omogoča vozniku nadvse udobno vožnjo. Še posebej, ker ima kolo serijsko prednje vzmetenje z inovativnim centralnim amortizerjem s hodom 4 cm ter amortiziranim sedežem.

Električno kolo C70e je zaradi nizke vstopne višine izjemno priljubljeno med starejšimi uporabniki električnih koles.

C70e

Letošnja novost je tudi atraktivno damsko kolo C70e. Gre za povsem novo cestno kolo, ki s predhodnikom nima več veliko skupnega. Spet z nezamenljivim dizajnom S-BIKES in zmogljivim motorjem, za premagovanje vseh mestnih doživetij. N

Anej Ferko

Anej Ferko

vodja tržnega in korporativnega komuniciranja v podjetju Špan d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja