Srebrna diagonala Radia Ognjišče tudi pri nas

V sklopu praznovanja srebrnega jubileja Radia Ognjišče so sodelavci povezali Slovenijo v enem dnevu na kolesih. Začeli so 4. junija ob polnoči v naselju Hodoš ob meji z Madžarsko, zvečer pa končali v Kopru, od koder so se 5. junija 1994 prvič oglasili z radijskim programom. 

Leteči cilj pri kolesarskem centru Špan.

Predvsem zastoji na cestah zaradi dopoldanske nesreče pri Lukovici pa tudi samo prebijanje čez Ljubljano so terjali nekaj minut zamude pri prihodu na nov etapni cilj v Špan centru mobilnosti na Brezovici pri Ljubljani, kjer so naše kolesarje na poti čez Slovenijo sprejeli številni zbrani podporniki in navijači. Matjaž je pogled nanje komentiral: ” Videti so navdušeni, sveži, spočiti… ,” in takoj povabil pred mikrofon Andreja: “Imeli smo prometni kaos v okolici Lukovice, skozi Ljubljano pa je šlo počasi in previdno.” Blaž je dodal: ” tale sprejem tu pa nam bo dal krila!” Prisluhnite celotnemu dogajanju v Špan centru mobilnosti, kjer se je obema Andrejema, Blažu, Bernardu in Janezu pri nadaljevanju poti čez vrhniški klanec in naprej čez vijuge nad Planino do Postojne na električnih S-bikes kolesih pridružilo še pet radijcev.

Že v Postojni so nekateri radijci iz električnih presedlali na običajna navadna kolesa in zelo požrtvovalno spremljali osnovno ekipo proti cilji. Posebej zagrizene so bile Nataša, Urša in Lidija, nič nista zaostajala Marko in Izidor, je iz postanka v Divači poročal Matjaž. Tam je prišlo namreč do postanka ob drugem gumi defektu na letošnji poti, ki ga je doživel Blaž, ampak mojstrske roke Janeza Rožmana so zadevo uredile kot bi trenil.

Več o dogodku tudi na spletni strani Radia Ognjišče.

Anej Ferko

Anej Ferko

vodja tržnega in korporativnega komuniciranja v podjetju Špan d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja