Košarkarji KK Petrol Olimpija že z zimskimi pnevmatikami TOYO TIRES.

Igralci najuspešnejšega slovenskega košarkarskega kluba Petrol Olimpija so svoja vozila danes preobuli v zimske pnevmatike. Ker skrbijo za svojo varnost so pnevmatike preobuli že pred zakonsko določenim datumom. Za njihova vozila so poskrbeli v Špan centru mobilnosti, ki je tudi v letošnji sezoni partner kluba. 

Igralci KK Petrol Olimpije prisegajo na pnevmatike TOYO TIRES.

Letošnja jesen je z nizkimi jutranjimi temperaturami hitro pokazala, da je poletja res konec. Naše čevlje smo iz lahkih poletnih hitro zamenjali s toplimi čevlji z več profila. Še pomembnejša je ta »menjava obutve« pri vozilih. Ob nizkih jutranjih temperaturah je zavorna pot letnih pnevmatih precej daljša v primerjavi z zimskimi pnevmatikami. 

Igralci so se preizkusili tudi kot mojstri pri premontaži pnevmatik.

TOYO TIRES je japonska blagovna znamka pnevmatik, ki jo pri nas že skoraj 30 let zastopa podjetje Špan d.o.o. iz Brezovice pri Ljubljani. Znamka je znana po svojih visoko zmogljivih pnevmatikah in podpiranju najuspešnejših svetovnih klubov, kot so italijanski AC Milan, grški Panathinaikos, bostonski Red Sox in številni drugi. Tudi v letošnji sezoni so TOYO TIRES uradne pnevmatike kluba KK Petrol Olimpija Ljubljana. »Strategija znamke TOYO TIRES je podpirati najboljše. Tej strategiji sledimo tudi v našem podjetju,« je ob predaji pnevmatik dejal Ludvik Špandirektor podjetja Špan d.o.o.

Mirza Begić in Jan Špan sta se izkazala kot najbolj talentirana v delavnici.

Košarkaši KK Petrol Olimpija Ljubljana so se danes oglasili v centru mobilnosti Špan na Tržaški 547. Skupaj s svojim trenerjem so preobuli svoja vozila v zimske pnevmatike TOYO TIRES. »Vožnja na treninge in tekme športnikom, še posebej košarkarjem, ki smo aktivni praktično skozi celotno leto, vzamejo precej časa. Zelo veseli smo, da smo že pred začetkom zimske sezone zamenjali letne pnevmatike z zimskimi, se s tem izognili stresu, ki bi ga morda imeli ob misli na to, da naše pnevmatike v zimskih mesecih niso primerne za vozne razmere, ki jih prinaša hladnejši čas, hkrati pa opozarjamo vse, ki se v tem obdobju podajajo na cesto, da to tudi oni storijo enako v najkrajšem možnem času. Ob velikem številu prevoženih kilometrov mora varnost na cesti vedno biti na prvem mestu.« je dejal Miha Lapornik iz KK Petrol Olimpija Ljubljana in slovenski reprezentant. Športniki so tako še pred zakonsko obveznim rokom svoja vozila opremili z zimskimi pnevmatikami. Nizke jutranje temperature namreč že vplivajo na zavorno pot in varneje je pnevmatike zamenjati še pred obveznim 15. novembrom. »Zanimivo je, kako nam nikoli ne pade na pamet, da bi šli v mrzlo jesensko jutro z japankami. Podobno je z vozili. Tudi pri njih je pomembno, da jih pravi čas primerno obujemo. In tako, kot so pomembni vrhunski čevlji, tako so zelo pomembne tudi vrhunske pnevmatike. Ekipa Olimpije je že danes pripravljena za varen vstop v zimski čas,« je čas premontaže slikovito Anej Ferko, ki v podjetju Špan d.o.o. skrbi za korporativno komuniciranje. Košarkarji so z montažo zimskih pnevmatik na svoja vozila pred zakonsko določenim rokom pokazali odgovornost za volanom.

Svoj Volkswagen T-ROC je preobul tudi Jan Špan.

Uspešno slovensko podjetje Špan d.o.o. je lansko leto postalo sponzor KK Petrol Olimpija Ljubljana. Partnerstvo se nadaljuje tudi v tej sezoni. Najuspešnejši slovenski košarkarski klub se želi z novo vizijo vrniti na pota stare slave, ko je predstavljal strah in trepet na evropskem parketu. Petrol Olimpija igra pomembno vlogo pri odkrivanju mladih talentov in je za mnoge najuspešnejše košarkarje predstavljala odlično odskočno desko na poti v vodilne svetovne klube. Tako so se v Olimpiji kalili tudi zlati Goran DragićKlemen Prepelič in Jaka Blažič ter mnogi drugi. Zanimanje med mladimi za košarko se po zlatu na evropskem prvenstvu močno povečuje. 

Fantje so si ogledali tudi glavno skladišče pnevmatik.

Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana je najuspešnejši slovenski košarkarski klub. Zmaji so svoje tekme igrali v Tivoliju, dolga leta nastopali v mali ali celo v ledeni dvorani Tivoli, od sezone 2010/11 pa nastopajo v Areni Stožice. Dolga leta so mesto in državo predstavljali v Evroligi, v zadnjih letih pa so edini slovenski klubski košarkarski predstavnik v evropskih tekmovanjih. Od samega začetka so udeleženci Lige ABA. Petrol Olimpija je sedemnajstkratni slovenski državni prvak, dvajsetkratni slovenski pokalni zmagovalec, evropski pokalni prvak 1994, prvak Lige ABA 2002, enkrat je bila tretjeuvrščena v Evroligi 1997. Bila je tudi šestkratni jugoslovanski prvak.

Anej Ferko

Anej Ferko

vodja tržnega in korporativnega komuniciranja v podjetju Špan d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja